Paul Kramer

Spiritualiteit ontdekt men vaak pas door de wil zich te ontwikkelen in het leven

 

Paul Kramer, aangenaam

Mijn roots liggen in Oudkarspel. Ik ben hier geboren op 22 mei 1967, aan de Ambachtsdijk. Mijn moeder bestierde het huishouden en mijn vader zorgde voor de inkomsten. Dit deed hij als chauffeur bij Houthandel Eecen in Oudkarspel. Het was een rijk gevoel op zo’n mooie plek te mogen opgroeien en een moeder te hebben die er voor ons was als we uit school kwamen.
Al vanaf het begin van mijn bestaan ben ik anders geweest dan mijn broer of zus, neven of nichten. Ik was als kind een dromer en zag alle dieren die in mijn omgeving te zien waren.

Na de lagere school fietste ik dagelijks naar de LTS in Schagen. Ik koos voor de richting bouwvak, een zeer nuchter beroep met net zo nuchter volk. Na mijn school heb in bij elkaar opgeteld 3 jaar als bouwvakker gewerkt. In diezelfde periode heb ik ook mijn verplichte diensttijd van 1 jaar voltooid.

In 1989 ben ik omgeschoold tot vrachtwagenchauffeur. Ik reed in heel Europa, dus ik heb vele landen doorkruist. Nu, jaren later, rij ik alleen nog in het binnenland voor de firma Schenk. Wij verzorgen alle tanktransporten en rijden voor Linde gas.

 

Groei en ontwikkeling

In de laatste jaren ben ik mij op spiritueel vlak meer en meer gaan ontwikkelen. Ook hierin geldt dat groei niet vanzelf gaat en dat groei alleen maar kan als je ook de pijnlijke stukken aangaat.
Die pijnlijke stukken heb ik mogen aanschouwen en beetpakken. Dit was naast een interessante leerweg toch ook een zwaar pad. De meeste mediums dienen een wat zwaarder pad af te leggen. Dit heeft als doel dat een medium in zijn of haar vak de mensen goed kan begeleiden. Ik voeg daar zelf aan toe dat een medium pas goed kan helpen als hij of zij in het aardse ook genoeg heeft gezien en meegemaakt.

Het mag dan ook geen wonder heten dat mijn hobby’s veelal buiten zijn. Dan noem ik bijvoorbeeld de moestuin, daar ben ik vaak te vinden. Een tuin waar moeder Aarde -Gaia genaamd- waardevollen producten laat groeien en bloeien. “Wanneer je alles met liefde laat groeien en bloeien zal het je ook liefde terug geven.” De ontspanning van het tuinieren, lekker bezig zijn in de natuur, mij verwonderen hoe een klein zaadje een plant wordt waar heerlijke producten vanaf komen, daar geniet ik van.
Zo af en toe ben ik te vinden op het water en ook in het water. “Het water waar leven begint en als je bij het water zit of erin zwemt, dan kun je die energie voelen.” Op mijn drum heb ik de haai afgebeeld. Deze haai geeft me wijsheid. Een haai zwemt gracieus en rustig maar op z’n tijd hard en meedogenloos. Diep onder water, met de gasfles op mijn rug, ervaar ik dat precies hetzelfde. Ik ervaar hoe de spirit van het water dingen loslaat en omarmt. Net als in het aardse leven zul je als mens moeten loslaten en omarmen, vandaar dat dit regelmatig terugkomt bij reading en healing.

 

Pakra Spirit

Tijdens het aangaan van mijn pijnlijke stukken ben ik mij in 2014 meer gaan verdiepen in mijn gaven en mogelijkheden. Ik heb de Sjamaanse levenswijze omarmt en kennis gemaakt met mijn Sjamanen-drum, ocean-drum en klankschalen. Ik heb mij laten opleiden tot Shamballa-master. Langzaam ben ik beurzen gaan bezoeken om daar als medium consulten te geven. Ik heb mij aangemeld bij een bellijn voor paragnosten. Ik werd meer en meer gevraagd voor mijn klankschalen en drumsessies. De behandelruimte had ik inmiddels al ingericht totdat een engel mij aan mijn arm trok om door te gaan. Op 1 november 2016 werd de inschrijving bij de KVK voor Pakra Spirit voltooid en mijn huisstijl klaar om mee te werken. Vanaf nu help ik onder de naam Pakra Spirit mensen met mijn bevindingen weer in beweging te komen; hun rivier weer te laten stromen.

 

Betekenis

In Pakra ziet u de eerste letters van mijn voor- en achternaam: Paul Kramer. De Pakra is een belangrijke rivier. Vanuit het Hindi betekent Pakra ‘bevinding’. Met Spirit doel ik op de levens-spirit: de pit of het vuur in de mens.
Met Pakra Spirit valt alles samen. Ik hoop u te mogen begeleiden waar en wanneer nodig.

 

Laat de natuur u leiden….het leidt mij naar de juiste plaats en het juiste moment.

 

 

Meer informatie

Wilt u meer weten of een afspraak maken, klik dan nu op onderstaande button!

Afspraak maken Tarieven