Sjamanisme

Sjamanisme en Paul Kramer / Stands as a Rock

Ik voelde al heel lang dat ik in dit leven Sjamaan mag zijn. In februari 2017 was het mijn tijd om met de opleiding te starten. Dat ik daar mijn inwijdingen mocht ontvangen en een Lakota naam toegewezen kreeg, maakte het rond.

De opleiding heb ik in Hoorn gevolgd. In deze langdurige opleiding leg ik middels ceremonies mijn persoonlijke stukken af zodat ik een meer evenwichtig persoon word. Het gaat over het afleggen ofwel opruimen en afsluiten van ziek en zeer, verworven overtuigingen, projecties naar mezelf en naar anderen, het dodenrijk, mijn voorouders. Ik reis af naar verschillende werelden, ontmoet in de windrichtingen de krachtdieren die mij ondersteunen. Afleggen en opruimen door dansen, zaaien, oogsten, reinigen en danken. Het is een reis naar mijn ware zelf.

In juli 2017 heb ik mijn eerste inwijding ontvangen; de oude is Paul gestorven en de nieuwe opgestaan. Hierbij heb ik de Lakota naam “Stands as a Rock” gekregen.

Sjamanisme binnen Pakra Spirit

Bezoekt u mijn praktijk voor een sessie? Dan ontmoet u in mij een meer evenwichtig persoon. Dit is anders dan wordt bedoeld met een evenwichtige persoonlijkheid. Een evenwichtig persoon heeft zichzelf in staat gebracht onchantabel te zijn door welke invloed van buitenaf dan ook. Hierdoor ben ik automatisch beschermd waardoor ik bij nagenoeg elke behandeling sneller tot een dieper niveau kan toetreden. Kortom, ik kan u sneller en eenvoudiger bieden waar u om vraagt.

Het vuur van Paul Kramer – vanuit het Sjamanisme

“Kijkend naar het vuur bedenk ik me wat een mooi element. Het verwarmt, het brengt licht en het houdt het ongedierte op afstand. Maar als ik in het vuur kijk zie ik meer, zie ik de waarde van het vuur. Ik zie mijn ancestors, de weg die ik mag gaan, de weg die geweest is. Het laat mij mijn kwetsbaarheid voelen en zien. Kwetsbaarheid is een prachtig iets. Je weet dan dat je leeft en dat je er mag zijn. Omarm het en wees er trots op. Aho.”

Verhalen over Sjamaan zijn

Sjamanisme ‘doe’ je namelijk niet, een sjamaan dat ben je.

Verhaal 1: Ik heb eens een leuk verhaal gehoord over een cursiste van The Four Winds Society, de organisatie die is opgericht door Alberto Villoldo, waar ik mijn opleiding volg. Die cursiste was op reis in Afrika en was aangekomen in een heel klein dorp, wat beslist op geen enkele kaart staat vermeldt. Zij en haar reisgenoten hadden de eer om te worden uitgenodigd bij een ceremoniële plechtigheid die avond. Toen ze aankwamen op de afgesproken plaats , namen ze plaats ergens in het publiek. Als ik me goed herinner ging het om een huwelijksinwijding. De man en vrouw stonden vooraan en de sjamanen (medicijnmannen) ook. De oudste van de sjamanen keek naar de menigte en wees toen naar de cursiste. Hij wenkte dat ze naar voren moest komen. De man en vrouw die getrouwd zouden gaan worden keken hem niet begrijpend aan. Hij zei tegen hen: zij hoort er ook bij, zij is ook een sjamaan”. Hoe hij dat wist? Dat zag hij aan haar energieveld. Het energieveld van een sjamaan is anders dan van anderen, omdat hij of zij vele inwijdingsrituelen ondergaat. Deze vinden plaats in het energieveld, het licht- lichaam. En het energieveld is het werkgebied van de sjamaan.
Met het bovenstaande verhaal is u duidelijk geworden dat sjamanisme niet alleen bij Indianen thuis hoort, maar van alle landen op deze Aarde is. Alle oude culturen kennen sjamanen. Zij zijn de medicijnmannen, de genezers, van de volkeren. Ze zijn er bij wijze van spreken altijd geweest en dragen oude wijsheden in zich en het vermogen om te zien, te horen, te voelen op een manier die uitstijgt boven onze normale zintuiglijke waarneming.

Verhaal 2: Een sjamaan was uit de oerwouden naar Londen gekomen, nadat hij was uitgenodigd door een groep cursisten. Op een dag zouden ze met de hele groep naar een lezing gaan. De sjamaan zei tegen de groep “ik ga vast, ik zie jullie daar wel weer”. De groep vond dat erg onplezierig om deze man door een wereld stad als Londen te laten lopen in zijn eentje, maar hij verzekerde hen dat hij op tijd in het betreffende gebouw zou zijn. Met tegenzin lieten ze hem gaan en wat later vertrokken ze zelf naar de lezing. Toen ze een minuut of tien voor tijd bij het gebouw aankwamen zagen ze de sjamaan niet. Ze besloten te wachten, zodat hij hen meteen zou zien als hij aankwam. Vijf minuten later was er nog niemand en ze werden wat ongerust. Nog eens drie minuten later , de lezing stond op het punt om te beginnen, was hij er nog steeds niet en ze wisten niet meer wat te doen. Zouden ze gaan zoeken? En waar dan? Wat zou er zijn gebeurd? Plotseling viel één van hen iets in. Hij zei aarzelend “zal ik eens in de zaal gaan kijken, misschien is hij er al?”. De anderen keken hem aan of hij een beetje gek was geworden. Hij ging toch kijken en wat zag hij…de sjamaan zat op de eerste rij in het publiek. Toen de groep hem later vroeg hoe hij in Godsnaam de weg had gevonden, zei hij ”ik heb het aan de bomen gevraagd”. De sjamaan weet dat zij met alles één is en dat alles in alles is.

Paul Kramer Sjamaan Sjamanisme Pakra Spirit Alkmaar

Geschiedenis berichten van Facebook

16/17 juli 2017

Dit weekend ga ik een belangrijke stap zetten in mijn groei.
Komende zondag ontvang ik de 1-ste inwijding als sjamaan.
Een belangrijke stap voor mijn verdere groei. En ik mag wel zeggen een moment van emotie, 4 jaar gelden ingezet met een nare scheiding daarna afgezonken naar de bodem en opgenomen door moeder aarde. Toch vond mijn zaadje voedingsbodem om weer terug te komen. Krachtig en sterk. Na eerst de boven wereld te hebben leren kennen, via het Gaia college, mag ik nu de tussenwereld en benedenwereld verkennen. Wat mij nu al sterker maakt. Ik neem vandaag afscheid van de Paul van nu en zal morgen opnieuw geboren worden onder een nieuwe naam. Ik wens jullie een mooi weekend.

Gister een mooie moment gehad met mijn broeders en zusters van de school van Hayka-nach. Een prachtige 1-ste inwijding ervaren, gegeven door Arlette. Oude deuren zijn gesloten en nieuwe deuren geopend. Ik dank de spirits dat ik deze mooie stap mocht maken.

Mijn Lakota naam: Stands as a Rock

Meer lezen: Facebook Paul Kramer

Relevante artikelen

Een blog over een sjamaan in de praktijk: lees hier

Een korte kennismakingscursus volgen: lees hier