Blog: De kracht van zelf veranderen, deel 1

  • 0

Blog: De kracht van zelf veranderen, deel 1

Zoals een rups kan veranderen in een vlinder, zo kunnen wij mensen ook onszelf veranderen. In een ‘nieuwe’ ik, in een nieuwe energie. Verandering kost energie. Een rups haalt zijn energie uit de planten. Deze beestjes eten net zoveel als ze nodig hebben om te ontpoppen in een prachtige vlinder.

Niets moet, maar moed hebben wel

Helaas geldt een natuurlijke transformatie zoals een rups die heeft niet voor de mensen. Bij ons kost het eerst energie om te veranderen maar ook moed om het onbekende te ontdekken. Je ‘nieuwe’ ik te vinden. Eigenlijk is het niet je ‘nieuwe’ ik, want het zit al in je en wacht om uitgepakt te worden. Dit hernieuwen noemen we ook wel transformatie.

Transformeren is voor ons mensen moeilijk, het zit niet in onze natuur omdat we nou eenmaal veel doen met ons denken. Toch kan ook u als mens het laten gebeuren. Alles wat u nodig heeft is vertrouwen op het proces, vertrouwen dat de rivier u brengt waar u naar toe wilt. Voordat u in het proces terecht komt is het nodig om eerst te erkennen dat er iets mag veranderen. Dit zijn een aantal voorbeelden van verandering, er zijn er nog meer, maar we laten aan u over welke belangrijk is voor u.

• Verandering van karakter
• Beter je grenzen aangeven
• Leren houden van jezelf
• Leren houden van anderen
• Het beste uit jezelf halen

Op zoek naar gereedschappen om het waar te maken

Mijn verandering begon op 1 april 1996. Mijn toenmalige vrouw en ik kochten een labrador pup. Deze pup hield mij per direct een spiegel voor, wat ik toen nog niet wist. Hij zat stil en onzeker in een hoek, wat ik toen ook was. Maar eenmaal gekozen stal hij onze harten en thuis ging het gaandeweg beter. Ook weer een transformatie. Een transformatie naar accepteren naar wie hij was toen, onbewust leerden we daar veel van.

Ook deze transformatie nam zijn tijd, het volgde diverse wegen. Wegen die soms niet te begrijpen zijn en zeer zeker niet begrepen werden door de buitenwereld. Dat is namelijk ook belangrijk wordt gezegd, wat de mensen om ons heen zullen denken. Voor wie is dat belangrijk? Voor de buurman, broer, zus, ouders of collega’s? Of is het belangrijk voor u, degene die verder gaat met zichzelf?

Loslaten en accepteren, accepteren en loslaten

Het lijkt mij duidelijk dat het alleen maar belangrijk is voor u zelf, u gaat het proces in en uw omgeving zal dan ook veranderen. Mensen gaan en mensen komen, heel belangrijk dat u dat accepteert en niet vast houdt aan wat is geweest.

Ga eens na wat u verandert wilt hebben, schrijf het eens op. Kijk hoe het uw leven beïnvloed. Wordt u er gelukkiger van wanneer u de transformatie ingaat? Of voelt u zich nu gelukkig? Wordt uw omgeving gelukkig van uw transformatie?

Uitnodiging voor een gesprek: verandering komt van binnen

Heeft u tips nodig hoe u de transformatie wilt gaan doen? Samen met uw moed kunnen we in onze praktijk de stappen tot verandering realiseren. We beginnen klein, met een mooi gesprek. Daarna bepaalt u of u verder wilt. Meld u hieronder aan voor een gratis telefonisch consult van 15 minuten.

Geef u direct op voor een gratis telefonisch consult van 15 minuten

 


Leave a Reply