Blog: Mijn relatie loopt niet lekker. Wat nu?

  • -
pakraspirit relatie bemiddeling huip non-verbaal

Blog: Mijn relatie loopt niet lekker. Wat nu?

Relaties hebben we allemaal. Als collega, vriend, familie, als liefdespartner etc. Binnen die relaties (en de native indians wisten het al) gaat het opbouwen ervan gepaard met gevoel, met veel non-verbale communicatie.

Relaties en non-verbale communicatie gaan hand in hand en zijn overal om ons heen.

Een goed voorbeeld hiervan is de relatie met uw huisdier. Een dier die niets terug kan zeggen zoals wij mensen dat wel kunnen. Kijk eens goed naar de lichaamstaal of ogen van uw huisdier, er komt een heel verhaal los.

Ook in de natuur kun je spreken van relaties met non-verbale taal. Een roofdier voelt aan of het een dier mag doden. Als een plant niet in de juiste aarde staat zal deze verdorren of afsterven. Ook dat is een relatie. Deze relaties zullen groeien als de bodem vruchtbaar genoeg is.

80% van wat we zeggen doen we non-verbaal

Terug naar de relatie van mens tot mens. Op het moment dat er een klik is noem ik dat een relatie. In die relatie is 80% van wat we willen zeggen non-verbaal. Het gaat er vaak om welke energie er van die persoon af straalt. De oogopslag en lichaamshouding zeggen veel. Het is fijn dat dat bestaat. Je kunt elkaar een prettig gevoel geven zonder woorden. Denk maar eens als je samen ergens bent en de afstand te groot is om iets tegen de ander te zeggen, dan is vaak 1 blik voldoende. In hetzelfde voorbeeld kan het ook mis gaan. Als de één iets uitstraalt wat door de ander verkeerd wordt opgevat of niet goed begrijpt, kan het mis gaan. Het kan zelfs flink misgaan, vooral als twee mensen elkaar in de verbale communicatie ook niet altijd goed kunnen begrijpen en er dingen gezegd worden die het gevoel geen goed doen.

Als het mis gaat in een relatie

Op het moment dat een relatie routine gaat worden, dan verliezen we het contact. Vandaar dat mensen dan zeggen: ‘ga op vakantie met z’n tweeën, dat zal jullie goed doen’. Vaak zie je dat het dan een tijdje goed gaat, maar de sleur duikt er vaak snel weer in. Waarom? Omdat men vergeet te voelen. Men blijft door alle gedachten over allerlei zaken in het hoofd naar oplossingen zoeken, naar manieren voor verbetering en verwachtingen scheppen. Ik kan je verklappen: voelen is de basis van een goede relatie.

Ik kan èn wil jullie helpen

Ik start met het doorbreken van jullie gedachtenpatroon. Vanuit mijn sjamanen achtergrond ga ik jullie helpen om weer te gaan voelen. Van daaruit voeren we een eerlijk gesprek, dat is belangrijk. Een ieder mag zijn/haar verhaal vertellen zodat inzichtelijk wordt waar jullie staan. Thuis is het vaak lastig om eerlijk te praten, omdat de routine zijn werk doet waardoor het vaak verzand in ruzie of irritatie met als gevolg dat jullie nog verder uit elkaar drijven.

Welke instrumenten ga ik inzetten? De drum om de spirits en krachten van de windstreken aan te roepen. De klankschalen om de energie los te maken. De talking stick om het gesprek te beginnen. Boodschappen dienen zich aan, inzichten gaan stromen en de energie vindt zijn weg tussen jullie.

Gratis kennismaken

Laten we kennismaken. In een telefoongesprek kan ik jullie al snel vertellen of ik de aangewezen persoon ben waardoor jullie relatie helder mag worden.

Geef u direct op voor een gratis telefonisch consult van 15 minuten

 

(Ik kan jullie op bovengenoemde methode geen hulp bieden indien er in de relatie sprake is van narcisme. Dat is namelijk een hele andere benadering.)