Sjamanisme in de praktijk

  • -
Paul Kramer Sjamaan Sjamanisme Pakra Spirit Alkmaar

Sjamanisme in de praktijk

Ik voelde al heel lang dat ik in dit leven Sjamaan mag zijn. In februari 2017 was het mijn tijd om met de opleiding te starten. Dat ik daar mijn inwijdingen mag ontvangen en een Lakota naam toegewezen kreeg, maakt het rond.

De opleiding volg ik in Hoorn. In deze langdurige opleiding leg ik middels ceremonies mijn persoonlijke stukken af zodat ik een meer evenwichtig persoon wordt. Het gaat over het afleggen ofwel opruimen en afsluiten van ziek en zeer, verworven overtuigingen, projecties naar mezelf en naar anderen, het dodenrijk, mijn voorouders. Ik reis af naar verschillende werelden, ontmoet in de windrichtingen de krachtdieren die mij ondersteunen. Afleggen en opruimen door dansen, zaaien, oogsten, reinigen en danken. Het is een reis naar mijn ware zelf.

In juli 2017 heb ik mijn eerste inwijding ontvangen; de oude Paul gestorven en nieuwe opgestaan. Met een de Lakota naam Apawi Kickapoo. De opleiding brengt mij naar het meest evenwichtige punt van mezelf die ik in mijn leven zal kunnen bereiken.

Lees meer: Sjamanisme